perjantai 26. lokakuuta 2012

Enemmän kuin tuhat sanaa

Syksyn satona kuvakirjoa! Täällä on nyt tosi upeeta! Kuvaa mulla ei ole tämän hetkisestä komeudesta, keskityn tallentamaan sen verkkokalvoilleni :) Mutta tervetuloa pienelle kuvatourille!

Utzenstorf on sympaattinen maalaiskylä keskellä tasaisinta Sveitsinmaata. Täällä ihmiset tervehtivät aamulla, päivällä ja illalla, aina vaan. Ja talot ovat juuri tuollaisia kuin tässä kuvassa.

Pari päivää sitten uskaltauduin poikkemaan tutulta kämppä-asema-kämppä -reitiltä ja Utzenstorfista löytyykin vaikka mitä! Futiskenttää, vähän lisää wanderwegeä, puutarhoja, paperitehdas ja linna!
                                                                    Schloss Landshut

Bernin ja koko kantonin kuuluisin hahmo on luultavasti karhu. Karhupatsaita on täällä joka puolella ja lipuissakin liehuu karhu. Kuulemma karhuja ei vaella villeinä pitkin metsiä. Ainakaan enää sen jälkeen, kun neljä karhua saatiin tuotua karhutarhaan.
 Valitettavasti yksi tähdistä kieltäytyi kuvasta. (ja hahhaa, nyt oon nähny livenä, miten karhukin jättää jälkiä!)

Ja siinä vähän kuvaa Bernin vanhasta kaupungista. Kuva on 21.10., jolloin mittarissa noin +20 :)

Suomesta saapui hyvin odotettu vieras ilokseni pariksi päiväksi ja todellakin mentiin katsomaan Juran ruskaa. Se oli aika jännää, kun se oli niin vaaleanpunaista. Tässä on vähän normaalimmat värit. Ja kuva osoittaa, että matka ylös (Weissenstein n. 1200m) oli välillä varsin jyrkkäpiirteistä!
Toinen hieno paikka oli Napf (1408), jolta kivasti näkyivät Emmentalin "pienet" kukkulat.

Ulkomaan vierailut ovat suuntautuneet pohjoiseen ja etelään. Saksan Freiburg im Bresgnau oli juurikin mahtava ja hyvin yllätyksellinen: porkkana-paprika -setti ja ah, niin ihanat kengät <3

Huomenna täälläkin alkaa talvi ja pääsen käyttää noita ihan kunnolla! Muuten tää talven ajankohta täällä ei oikein ilahduta, kun kaikki lämmin varustus löytyy Suomesta. Ostinpa siis tänään turkoosin pipon ja kintaat, että oon sitten varmasti tarpeeksi värikäs vihreen takin kanssa...

Toinen mahtava reissu suuntautui Italiaan. Verona oli pimeän aikaan aikas tosi kaunis. Mutta suuremman vaikutuksen teki Lago di Garda! Tässä teille enemmän kuin tuhat sanaa:


Kiitoksia seurasta! Erasmusmatkat toivottaa oikein mukavaa iltaa. Tervetuloa uudestaan!
                                                           Guten Aben mittenahm!

2 kommenttia: